Related Posts Plugin for Blogger...

2015/07/16

Mac Baren Vanilla Cream Loose Cut



İçerik:  Black Cavendish, Virginia
Blend Tipi: Aromatik
Kesim: Ribbon
Sertlik: Hafif
Aroma katkısı: Vanilya Cream
Lezzet: Orta
Oda Notu: İyi
Tavsiye: ***




Aromalı tütün sevenlerin çok beğeneceklerini düşündüğüm son derece lezzetli  bir tütün.
Aroması çok aşırı yoğun değil, vanilya tadını sürekli alabiliyor ve hatta içimden sonra dahi aromayı ağızda hissedebiliyorsunuz.

Hafif acımsı bir tadla başlıyor olsa da, içimin devamında yerini çok tatlı bir içime bırakıyor. Bu tatlılığın birazı aroma ile ilgili bir kısmıda içerdiği sarı(tatlı) Virginia dan kaynaklanıyor.

Kırmızı Virginia ağırlıklı.
%10-15 civarında Sarı Virginia, %20-30 civarında Cavendish ihtiva ettiğini gözlemleyerek tahmin ediyorum.

Nikotin düzeyi orta seviyede. (doyurucu)

Pipoya yeni başlayan bir çok arkadaşın bu ürün hakkında dil yanması bildirdiğine şahit oldum, bence hiç yok, yada dilim artık köseleştiği için yanmıyor da olabilir :D
Bu durumun önüne geçmek için(eğer dil ısırması yaşarsanız) çok yavaş tempoda içmenizi öneriyorum. Hiç acele etmeden ağır ağır çekin dumanı, dumanı ısıtmayın fazla, serin içim dediğimiz o tempoyu yakalamaya çalışın ve üstteki kül tabakası ile alttaki köz ateş arasında  (dumanın fazla ısınmaması için) boşluk oluşmasına izin vermeyin,  sık sık tamper ile hafif baskılar uygulayın. Çok baskı uygularsanız alt tabakalarda sıkışmalara neden olur hava akışını tıkarsınız. Böyle birşey olursa ağızlığı çıkarıp hava yolundan içeri girebilecek mil gibi birşey ile çanağın dibindeki sıkışan bölgeyi açabilirsiniz.

İç piyasada rahatlıkla bulunabiliyor. Yeni başlayanlara başlangıç tütünü olarak önerebilirim. Bosphorus marka türk tütünlerine henüz erişiminiz yok ise, en azında gidip Catain Black veya Mac Baren 7 serisi gibi sizi üzecek ve pipo hakkında kötü düşüncelere sevk edecek, kötü deneyimler sunacak tütünler yerine bunu tercih edebilirsiniz.

Bu ürün çok hızlı kuruyor, fazla havalandırmanızı  önermem...



Paylaş:

3 yorumları oku:

  1. Nerde söylüyor kaç lira

    YanıtlaSil
  2. Nerde satılıyor kaç lira

    YanıtlaSil
  3. Bugün deneme fırsatı buldum paketi açtığımda dediğiniz gibi kuru bir tütünle karşılaştım. ve yaktığımda hayal kırıklığı... yine bahsettiğiniz acılık. içimin ortasında bahsettiğiniz o aromatik tadı sadece bir iki vuruşta yakaladım. biraz nemlendirirsem belki daha iyi olacak gibi...

    YanıtlaSil

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...